![]() |
Έτσι ξεκίνησαν όλα Η ιστορία της Montes μοιάζει με όνειρο και πραγματικά κάπως έτσι ξεκίνησε μέχρι να γίνει σταδιακά πραγματικότητα. Ήταν το 1987 όταν οι δύο αρχικοί ιδρυτές της, Aurelio Montes και Dougles Murray, πεπειραμένοι και οι δύο επαγγελματίες στο χώρου του κρασιού, προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν το όνειρο της παραγωγής Χιλιανών κρασιών πολύ υψηλότερης ποιότητας από τα δεδομένα της εποχής. Το 1988 ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους άλλους δύο ιδρυτές της εταιρίας, τον Alfredo Vidaurre και τον Pedro Grand, οι οποίοι έφεραν με τη σειρά τους τις δικές τους εξαιρετικές ικανότητες σ’ αυτή τη συνεργασία. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Montes, αρχικώς με το όνομα “Discover Wine”. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τέσσερις οραματιστές που κατάφεραν να ταξιδέψουν την Montes από το πουθενά σε 100 χώρες παγκοσμίως, παράγοντας «πρώτης ποιότητας» κρασιά τα οποία έχουν κερδίσει το σεβασμό και το θαυμασμό των κριτικών και των εμπόρων κρασιού σε όλο τον κόσμο. Οινοποιείο: Ένα μοναδικό κτήριο Από το άνοιγμά του το Δεκέμβριο του 2004, το οινοποιείο της Montes στην περιοχή Apalta, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 2.300.000 λίτρα κρασιού. Η κατασκευή του αποτέλεσε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραγωγή των πιο δημοφιλών ερυθρών κρασιών της εταιρίας όπως τα Montes Alpha, Montes Alpha M, Montes Folly και Purple Angel. Η τεχνολογία και ο εξοπλισμός του οινοποιείου είναι υπερσύγχρονοι, συνεισφέροντας στην παραγωγή των καλύτερων κρασιών της Χιλής. Η τοποθεσία του στις χαμηλότερες πλαγιές των αμπελώνων προσφέρει μια εκπληκτική πανοραμική θέα των υψηλότερων πλαγιών. Οι γραμμές του οινοποιείου γίνονται στην κυριολεξία ένα με τις πλαγιές του αμπελώνα και τη φυσική ομορφιά της γύρω περιοχής. Τα κτήματα Ο Aurelio Montes που θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο ικανούς οινοποιούς τονίζει συχνά ότι «το 80% του καλού κρασιού φτιάχνεται στον αμπελώνα και μόνο 20% στο οινοποιείο». Έτσι η φροντίδα των αμπελιών βρίσκεται στην κορυφή των αξιών και των προτεραιοτήτων της Montes, προσφέροντάς της τη δυνατότητα να παράγει κρασιά παγκόσμιου επιπέδου. Ξεκινώντας από τις συστοιχίες των αμπελώνων, μελετούμε σχολαστικά κάθε λεπτομέρεια και κάθε παράγοντα της οινοποιητικής διαδικασίας. Η προσήλωση μας στη μέθοδο και στη διαδικασία που ακολουθείται είναι σχεδόν εμμονική. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. |